Nestle NAN Expert Pro HA Υποαλλεργικό Βρεφικό Γάλα Από την Γέννηση 400gr
- Απόθεμα: Άμεσα Διαθέσιμο
- Κωδικός: 233105
Nestle ΝΑΝ Expert Pro H.A.
Premium υποαλλεργικό γάλα βρεφικής ηλικίας από τη γέννηση για μωρά με
αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά
τη γέννηση είτε ως αποκλειστική τροφή, αν δεν θηλάζετε, είτε σε συνδυασμό με το
θηλασμό ή με άλλο υποαλλεργικό βρεφικό γάλα. Εμπλουτισμένο με όλα τα απαραίτητα
θρεπτικά συστατικά για την εξασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης του μωρού σας.
Τι είναι η αλλεργία;
Αλλεργία είναι η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε
κάποια ουσία, η οποία, υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι αβλαβής.
Υπάρχουν πολλές πιθανές εκδηλώσεις της αλλεργίας, όπως το έκζεμα, το άσθμα,
το αλλεργικό συνάχι και οι τροφικές αλλεργίες. Στη βρεφική ηλικία εμφανίζονται
συχνότερα το έκζεμα και οι τροφικές αλλεργίες. Στα βρέφη με οικογενειακό
ιστορικό αλλεργίας, το έκζεμα συχνά αποτελεί την αφετηρία για την εμφάνιση
άλλων αλλεργικών παθήσεων σε μεταγενέστερη ηλικία.
Πώς μπορώ να προστατεύσω το μωρό μου;
Οι αλλεργίες μπορούν να προληφθούν μέσω της σωστής διατροφής των βρεφών
αλλά και της αποφυγής περιβαλλοντικών παραγόντων που τις προκαλούν. Ορισμένες
πρωτεΐνες που υπάρχουν στα τρόφιμα μπορεί να λειτουργήσουν ως πιθανά
αλλεργιογόνα. Στα βρέφη, η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος αποτελεί
συνηθισμένο παράγοντα ανάπτυξης αλλεργίας. Τα μωρά που δε θηλάζουν αποκλειστικά
και τρέφονται με κοινό βρεφικό γάλα, εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης
αγελαδινού γάλακτος. Έτσι, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργίας στο παιδί.
Ο θηλασμός αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης κατά των αλλεργιών. Τα
μωρά που θηλάζουν έχουν, κατά μέσο όρο, λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν
αλλεργίες, σε σύγκριση με τα μωρά που τρέφονται με κοινό βρεφικό γάλα, το οποίο
περιέχει άθικτη πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος.
Για τα μωρά που δε θηλάζουν αποκλειστικά, οι ερευνητές και οι παιδίατροι
έχουν αναπτύξει μια διαδικασία που διασπά την πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος,
μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ανάπτυξης αλλεργίας4-6. Οι πρωτεΐνες που προκύπτουν
από αυτήν τη διαδικασία αναφέρονται ως υποαλλεργικές πρωτεΐνες και τα βρεφικά
γάλατα που έχουν υποστεί αυτή την επεξεργασία ονομάζονται υποαλλεργικά ή ΗΑ
(HypoAllergenic).